Nomineringar & priser

Årets digitala ledare

Delas ut av Poolia

Förändringsprocesser innebär alltid både utmaningar och möjligheter för en verksamhet. Men i dessa processer utmärker sig också gott ledarskap särskilt tydligt. Digitaliseringen är ett faktum och något som påverkar alla branscher. Poolia vill därför lyfta och hylla de chefer som lyckats med sin digitala förändringsresa.

HYLLNING TILL MÖTES- OCH EVENEMANGSBRANSCHEN

Känner ni precis som vi att något stort saknades förra året? Den där känslan av att vara en del av något större, den enorma glädjen av att tillsammans med tusentals andra heja fram sin partner/bästa vän/vinnaren i en rafflande tävling eller evenemang. Utbyta erfarenheter och kunskaper under en mötespaus tillsammans med kollegor i branschen från när och fjärran och inte minst den fantastiska känslan av folk i konstant rörelse på hotell, restauranger runt om i vår kommun. Allt det har vi saknat! Men det väntar runt hörnet, det har bara tagit en ofrivillig paus. 

Men vi har inte tagit någon paus!
Innan allt vi har att se fram emot och kommer realiseras vill vi hylla den betydelsefulla mötes- och evenemangsbranschen.

Destination Jönköping kommer i år presentera en hyllning till mötes- och evenemangsbranschen istället för att dela ut
Årets Evenemangs- och mötespris 2022.

Årets goda kraft

Delas ut av Jönköping Energi  Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Årets idrottsprestation

Delas ut av Jnytt.se

Sedan 2006 delar Jnytt ut utmärkelsen Årets Idrottsprestation. En rad både nationella och internationella stjärnor har fått priset genom åren. Lag som HV71, J-Södra och Husqvarna FF har prisats, världsmästare som Alexandra Engen i mountainbike och dubbla världsmästare i jujutsu, Janni Larsson, har också fått gå upp på scenen och ta emot priset. Jnytt har som målsättning att göra priset så folkligt som möjligt.

Årets initiativ

Delas ut av Jönköpings kommun

För Jönköpings kommun är ett diversifierat näringsliv viktigt – för en positiv utveckling och en väl fungerande arbetsmarknad.

Med årets initiativ vill Jönköpings kommun uppmärksamma företag som tar initiativ till projekt och aktiviteter som bidrar till hållbarhet, öppenhet och delaktighet.

Årets innovation i Jönköpings län

Delas ut av Almi och Science Park Almi och Science Park har instiftat ett pris för att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet. Priset skall belöna kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. En nomineringsrunda genomföras där alla har möjlighet att nominera sin kandidat. Självfallet kan man nominera sig själv eller sitt företag. Av alla nomineringar kommer tre finalbidrag att väljas ut av en jury.

Årets internationella utmanare

Delas ut av Enterprise Europe Network 

Årets internationella utmanare riktar sig till de företag som har ökat närvaron internationellt genom att utmana sig själva, eller andra.

Årets marknadsförare, Guldstickan

Delas ut av Marknadsföreningen i Jönköping

Årets marknadsförare uppmärksammar och belönar ett framgångsrikt marknadsföringsarbete. Priset har delats ut sedan 1992 till det företag, den organisation, förening eller person i Jönköpings län som under året varit bäst på att marknadsföra sig.

Det kan vara en stor eller liten kreativ insats som belönas. Det viktigaste är att aktiviteten har lett till en iögonfallande marknadsföring och stor framgång för vinnaren.

Årets turismpris

Delas ut av Smålands Turism Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, företagande, hållbarhet, kvalitet och internationalisering har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Priset belönar utvecklingsinsatser såväl som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet. Vinnaren blir Jönköpings läns kandidat till ”Stora Turismpriset” i Sverige.

Årets Brobyggare

Delas ut av Jönköping University
Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan Jönköping University och samhället. Jönköping Universitys kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I Jönköping Universitys nya mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen: Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle – och utbildar framtidens förmågor.

Nyheter

VINNARE AV JÖNKÖPINGSGALAN 2022

VINNARE JÖNKÖPINGSGALAN 2022 ÅRETS TURISMPRIS Cykla i filmlandskapet Carina Eldåker & Carina Engqvist ÅRETS DIGITALA LEDARE Christina Nordin Generaldirektör Jordbruksverket ÅRETS INNOVATION Paprtect Stefan Alvarsson,

Läs mer >