Nomineringar & priser

ÅRETS HÅLLBARA OMSTÄLLNING

Delas ut av Husqvarna AB

Hållbar omställning innebär både utmaningar och möjligheter och det utmärker sig särskilt tydligt i gott ledarskap. Priset kommer att gå till ett företag eller organisation, verksamt i Jönköpings kommun, som under 2022 har förverkligat en Hållbar omställning inom ramen för sin verksamhet. En modig verksamhet som har vågat utmana sig själv, sin affärsstrategi och sitt arbetssätt med fokus på globala utmaningar för en hållbar utveckling. Husqvarna AB vill lyfta och hylla de företag eller organisationer som lyckats och bidragit till en hållbar omställning.

Årets digitala ledare

Delas ut av Poolia

Förändringsprocesser innebär alltid både utmaningar och möjligheter för en verksamhet. Men i dessa processer utmärker sig också gott ledarskap särskilt tydligt. Digitaliseringen är ett faktum och något som påverkar alla branscher. Poolia vill därför lyfta och hylla de chefer som lyckats med sin digitala förändringsresa.

ÅRETS MÖTES- OCH EVENEMANGSPRIS

Delas ut av Destination Jönköping

Destination Jönköping delar ut årets event- och mötespris för att lyfta den person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Insatser som stärker besöksnäringens roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar, kommuninvånare och besökare.

Årets goda kraft

Delas ut av Jönköping Energi 

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Årets idrottsprestation

Delas ut av Jnytt.se

Sedan 2006 delar Jnytt ut utmärkelsen Årets Idrottsprestation. En rad både nationella och internationella stjärnor har fått priset genom åren. Lag som HV71, J-Södra och Husqvarna FF har prisats, världsmästare som Alexandra Engen i mountainbike och dubbla världsmästare i jujutsu, Janni Larsson, har också fått gå upp på scenen och ta emot priset. Jnytt har som målsättning att göra priset så folkligt som möjligt.

Årets initiativ

Delas ut av Jönköpings kommun

För Jönköpings kommun är ett diversifierat näringsliv viktigt – för en positiv utveckling och en väl fungerande arbetsmarknad.

Med årets initiativ vill Jönköpings kommun uppmärksamma företag som tar initiativ till projekt och aktiviteter som bidrar till hållbarhet, öppenhet och delaktighet.

Årets innovation i Jönköpings län

Delas ut av Science Park

Science Park har instiftat ett pris för att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet. Priset skall belöna kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. En nomineringsrunda genomföras där alla har möjlighet att nominera sin kandidat. Självfallet kan man nominera sig själv eller sitt företag. Av alla nomineringar kommer tre finalbidrag att väljas ut av en jury.

Årets marknadsförare, Guldstickan

Delas ut av Marknadsföreningen i Jönköping

Årets marknadsförare uppmärksammar och belönar ett framgångsrikt marknadsföringsarbete. Priset har delats ut sedan 1992 till det företag, den organisation, förening eller person i Jönköpings län som under året varit bäst på att marknadsföra sig.

Det kan vara en stor eller liten kreativ insats som belönas. Det viktigaste är att aktiviteten har lett till en iögonfallande marknadsföring och stor framgång för vinnaren.

Årets turismpris

Delas ut av Smålands Turism

Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, företagande, hållbarhet, kvalitet och internationalisering har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Priset belönar utvecklingsinsatser såväl som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet.

Vinnaren blir Jönköpings läns kandidat till ”Stora Turismpriset” i Sverige.

Årets Brobyggare

Delas ut av Jönköping University
Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan Jönköping University och samhället. Jönköping Universitys kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I Jönköping Universitys nya mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen: Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle – och utbildar framtidens förmågor.

Nyheter

TACK FÖR I ÅR!

Jönköpingsgalan 2023 blev en succé. 30 nominerade blev 10 vinnare. Förutom att vi fick hylla pristagarna lite extra så blev det en kväll fylld med

Läs mer >
Nyheter

SEATING

Bord 1 – Destination Jönköping ・Club i stan boule ・ Hela sverige skall leva ・LisBeth Sundström Bord 2 – Poolia ・Bright Mind Agency Bord 3

Läs mer >
Nyheter

TEATERTOLVAN

Underbart att Teatertolvan vill gästa galascenen 25 mars. Tillsammans med Mariette, Covercompaniet och Sofia Dalén kommer det bli ett program du sent kommer glömma!

Läs mer >