På lördag samlas näringslivet och firar personer, organisationer och företag vars insatser som under det gångna året varit av stor betydelse för vår region. Nu kan vi presentera en av regionens största arbetsgivare, Jönköping University, som ny prisutdelare. 

Ett verktyg som kortar vårdtiden för cancerdrabbade patienter, en cup som lockade 25 miljoner tittare och en person som förgyller vardagen för barn och ungdomar. Det är en stor bredd bland de som har chansen att ta hem pris på lördag. Nu får galan ytterligare en inriktning via Jönköping Universitys Årets Brobyggare som ska lyfta initiativ som bygger broar mellan vetenskap och samhälle.

Jönköping University vill med priset för Årets Brobyggare visa på alla de goda krafter och initiativ som finns runt om i regionen. Vi är mycket glada och stolta över att så många företag och organisationer ser styrkan i att samarbeta med oss. Vår starka förankring i regionen är grunden för vår framgångsrika verksamhet, och det håller oss relevanta, säger Agneta Marell, rektor vid Jönköping University.

Kriterier för att dela ut pris
Att Jönköpingsgalan är ett attraktivt forum att dela ut pris på märks inte minst på det antal förfrågningar vi får om att dela ut pris inför varje gala, men det finns vissa kriterier man måste leva upp till, säger galans projektledare Evelina Hjalmarsson.

Prisutdelaren ska bland annat ha en ambition om att priset ska leva länge och ha en tydlig koppling till näringslivet utan att konkurrera med något av befintliga priser. Jönköping University levde upp till samtliga kriterier och vi som arrangör har länge velat ha med dem som prisutdelare. För oss är det självklart att en så stark, lokal aktör med en så viktig funktion i regionens utveckling ska vara med på galan, säger Evelina Hjalmarsson.

Jönköpingsgalan är den plats där organisationer och företag i Jönköping får chans att mingla, och där ser vi att möjligheter skapas att förkovra våra samarbeten ytterligare. Det är ett perfekt forum för Jönköping University att träffa andra och även att synas och ta plats, säger Mats Jackson, prorektor vid Jönköping University.

Om priset Årets brobyggare
Priset Årets Brobyggare går till en person, organisation eller företag som agerar som en positiv kraft och tar initiativ till aktiviteter som bidrar till att bygga broar mellan Jönköping University och samhället. Jönköping Universitys kopplingar i regionen och samarbeten med företag och organisationer är det som håller oss relevanta. I Jönköping Universitys nya mission förtydligas detta ytterligare genom formuleringen:

Med förankring i regionen och med ett vidsträckt globalt engagemang bygger vi broar mellan vetenskap och samhälle – och utbildar framtidens förmågor.

Dela detta

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Missa inte vem som vinner!