Nomineringar & priser

Årets digitala ledare

Delas ut av Poolia

Förändringsprocesser innebär alltid både utmaningar och möjligheter för en verksamhet. Men i dessa processer utmärker sig också gott ledarskap särskilt tydligt. Digitaliseringen är ett faktum och något som påverkar alla branscher. Poolia vill därför lyfta och hylla de chefer som lyckats med sin digitala förändringsresa.

Årets event- och mötespris

Delas ut av Destination Jönköping

Jönköping är en internationell event- och mötesstad dit människor från hela världen reser för att mötas inom olika event. Här finns en stark nyfikenhet och vilja att skapa kontakter – såväl inom Sverige som med andra delar av världen. Årets event- och mötespris delas ut av Destination Jönköping, till en person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Dessa insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer. 

Årets goda kraft

Delas ut av Jönköping Energi  Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Årets idrottsprestation

Delas ut av Jnytt.se

Sedan 2006 delar Jnytt ut utmärkelsen Årets Idrottsprestation. En rad både nationella och internationella stjärnor har fått priset genom åren. Lag som HV71, J-Södra och Husqvarna FF har prisats, världsmästare som Alexandra Engen i mountainbike och dubbla världsmästare i jujutsu, Janni Larsson, har också fått gå upp på scenen och ta emot priset. Jnytt har som målsättning att göra priset så folkligt som möjligt.

Årets initiativ

Delas ut av Jönköpings kommun

För Jönköpings kommun är ett diversifierat näringsliv viktigt – för en positiv utveckling och en väl fungerande arbetsmarknad.

Med årets initiativ vill Jönköpings kommun uppmärksamma företag som tar initiativ till projekt och aktiviteter som bidrar till hållbarhet, öppenhet och delaktighet.

Årets innovation i Jönköpings län

Delas ut av Almi och Science Park Almi och Science Park har instiftat ett pris för att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet. Priset skall belöna kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. En nomineringsrunda genomföras där alla har möjlighet att nominera sin kandidat. Självfallet kan man nominera sig själv eller sitt företag. Av alla nomineringar kommer tre finalbidrag att väljas ut av en jury.

Årets internationella utmanare

Delas ut av Enterprise Europe Network 

Årets internationella utmanare riktar sig till de företag som har ökat närvaron internationellt genom att utmana sig själva, eller andra.

Årets marknadsförare, Guldstickan

Delas ut av Marknadsföreningen i Jönköping

Årets marknadsförare uppmärksammar och belönar ett framgångsrikt marknadsföringsarbete. Priset har delats ut sedan 1992 till det företag, den organisation, förening eller person i Jönköpings län som under året varit bäst på att marknadsföra sig.

Det kan vara en stor eller liten kreativ insats som belönas. Det viktigaste är att aktiviteten har lett till en iögonfallande marknadsföring och stor framgång för vinnaren.

Årets turismpris

Delas ut av Smålands Turism Årets Turismpris delas årligen ut till företag, organisationer eller föreningar som genom föredömliga insatser i nytänkande, företagande, hållbarhet, kvalitet och internationalisering har gjort avtryck och bidragit till att utveckla besöksnäringen i Jönköpings län. Priset belönar utvecklingsinsatser såväl som långvarigt, framgångsrikt arbete och lönsamhet. Vinnaren blir Jönköpings läns kandidat till ”Stora Turismpriset” i Sverige.
Nyheter

Jönköpingsgalan flyttas fram

Arrangörerna av Jönköpingsgalan, som var planerad att genomföras nu på lördag, väljer att flytta fram galan med anledning av rådande situationen kring det smittsamma viruset

Läs mer >