Årets Mötes- och evenemangpris delas ut av

Destination Jönköping delar ut årets event- och mötespris för att lyfta den person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Insatser som stärker besöksnäringens roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar, kommuninvånare och besökare.

Landsbygdsriksdagen - Hela Sverige skall leva Jönköping

Siv Lindén & Kjell-Egon Strandh

Det var med stor längtan vi i maj äntligen, efter flera år av pandemi, fick genomföra Landsbygdsriksdagen i Jönköping och välkomna 700 besökare och deltagare från hela landet. Landsbygdsaktivister, politiker och tjänstemän samlades under ett par dagar för att driva landsbygdsfrågorna framåt och sätta landsbygdsutveckling högt upp på den politiska agendan. Landsbygdsriksdagen genomsyrades av driv, passion, nya idéer och härliga möten som ger många ringar på vattnet på såväl lokal som regional nivå. Ett ypperligt exempel på hur man kan använda ett möte som verktyg och samlingsplats för att få fokus och stort engagemang för viktiga frågor för både en lokal, regional och nationell publik. Den lokala arrangörsgruppen med Siv Lindén i spetsen gjorde ett imponerande och viktigt arbete med att visa upp kommunen och hela länets styrkor med uppskattade inspirationsresor för en nationell publik.

Boule-SM

Linnéa Agnell & Mattias Thorell

En varm vecka i juli arrangerades Boule-SM i Jönköping där 1 500 boulespelare gjorde upp om slutspelsplatserna på de 200 bouleplanerna som skapats på Elmiaområdet. På kvällarna bjöd Rådhusparken på festlig somrig stämning när  Jönköpingsborna anslöt för att uppleva när Sveriges bästa boulespelare gjorde upp om medaljerna. SM i Boule blev ett uppskattat evenemang från alla håll. Deltagare, Jönköpingsbor, kommunen och destinationen gjorde tillsammans med arrangören Svenska Bouleförbundet och den lokala klubben I-stan-boule SM-veckan till en av årets absoluta höjdpunkter i evenemangsstaden Jönköping med ett värdskap på högsta nivå. En nära och välfungerade samverkan mellan alla parter var grunden för ett lyckat genomförande.

Jönköping University

Linda Bergqvist & Carla G Machado

Med sina forskningskonferenser sätter högskolan och dess fackhögskolor Jönköping på möteskartan både nationellt och internationellt och bidrar till att Jönköping har en stark position i Sverige som en ledande mötesstad. Jönköping University har under 2022 tagit ytterligare ett steg att möjliggöra fler konferenser tack vare avtal med kongressbyrå. Att stå värd för en kongress eller större konferens är givande och utvecklande, men också tidskrävande. Tack vare drivna medarbetare, som vill visa Jönköping Universitys styrkor och Jönköping som plats för en hel värld, bidrar högskolan till ett fantastiskt värdskap och samtidigt till utvecklingen av Jönköpings kommun.