Årets innovation delas ut av

Almi och Science Park har instiftat ett pris för att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet. Priset skall belöna kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. En nomineringsrunda genomföras där alla har möjlighet att nominera sin kandidat. Självfallet kan man nominera sig själv eller sitt företag. Av alla nomineringar kommer tre finalbidrag att väljas ut av en jury.

Vem kan få priset? Kriterierna är att ett företag eller person uppfyller följande:
– Har max 250 anställda.
– Tagit fram en kreativ och nyskapande tjänst eller produkt.
– Innovationen skall vara kommersiellt gångbar eller skapa en stor samhällsnytta.

De nominerade är:

svero smart hoist, svero

”Genom att kombinera en smart design med ett lättare materialval har servicetekniker nu möjlighet att ta med sig sitt eget lyftblock för att serva maskinhusen (nacellen) i våra vindkraftverk. SVERO SMART HOIST är en lätt och portabel produktlösning som minskar risken för arbetsskador. Med en vikt och höjd på bara 14 kg och 15 cm är produkten en innovativ ersättare till dagens otympliga lösningar som ofta väger uppåt 80 kg. Det gör den till det perfekta valet för alla trånga industriutrymmen.”

MULTI4

”Multi4 har utvecklat ett diagnosticerings- och behandlingsverktyg för urinblåsecancer som väsentligt kommer att korta vårdtiden för drabbade patienter. Därmed erbjuds patienter en kortare och enklare vård med samma höga säkerhet, samtidigt som stora resurser sparas för vårdgivare och sjukvårdssystem. Med stor internationella potential är Multi4 en given utmanare bland årets största innovationer.”

PURPLEPOINT, M2M SOLUTIONS

”Möjligheten att koppla upp produkter till internet öppnar upp nya affärsområden och intresset är stort. Det finns många lösningar inom IoT (Internet of Things) på marknaden, men komplexiteten är ofta ett hinder för företag att använda dem i sina verksamheter. Med en enkelhet i både hårdvara, mjukvara och tjänst, möjliggör Purple Point digitalisering för alla företag.”

Missa inte vem som vinner!