Årets goda kraft delas ut av

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! 

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Kriterier som nomineringen ska bygga på:
– En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang
– En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle
– Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer
– Konkreta resultat som insatserna lett till

De nominerade är:

LISA HEGMEGI

JÖNKÖPINGS SIMSÄLLSKAP

”Lisa har med stort engagemang startat upp och utvecklat en fritidsverksamhet inom simning för barn och ungdomar med funktionsvariationer. I hennes ”Hajengrupper” ges deltagarna möjlighet till fysisk aktivitet, social samvaro och gemenskap. Hon har satt Jönköping på kartan genom att sprida sin kunskap till föreningar som befinner sig i startgroparna att starta liknande verksamheter i Jönköping, och även runt om i landet.”

LUZ BJÖRKMAN

MEDMÄNNISKA

”Luz är en god kraft i samhället, som brinner för medmänsklighet och för att göra skillnad. Hon engagerar sig bland annat för flyktingar och hjälper dem med saker såsom kontakt med myndigheter, jobbansökan, mat och skola. Hon besöker sjuka och gamla och hjälper dem det som behövs för att få vardagen att fungera – eller bara lite sällskap.”

Alice Perlerot och Alissar Rajha

HÅLLBARHETSBALEN

”Alice och Alissar har vågat gå mot strömmen och förverkligat sin idé om att anordna en Hållbarhetsbal, som ett alternativ till den traditionella studentbalen. De ville skapa en bal som är för alla, som samtidigt inte bidrar till överkonsumtion. Med en övertygelse om att det går att uppnå en bra gemenskap och en rik kulturupplevelse utan överdriven konsumtion genomförde de Jönköpings första Hållbarhetsbal.”

Missa inte vem som vinner!