Årets goda kraft delas ut av

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! 

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Kriterier som nomineringen ska bygga på:
– En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang
– En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle
– Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer
– Konkreta resultat som insatserna lett till

De nominerade är:

Ann Axelsson

Ann Axelssson är en outtröttlig eldsjäl som under många år investerat sin själ och glädje som ideell idrottsledare. Hon har dessutom engagerat sig i Jönköpings Friidrottskrets, Jönköpings Idrottsallians samt Hovslätts IK:s styrelse och sektion. Med hennes ledarstil skapar hon gemenskap genom att bjuda in, inkludera och främja idrottande för alla. Ann gör det där lilla extra för att göra stor skillnad! 

Khadra Abyan

Khadra en drivande kraft som brinner för att alla barn och ungdomar ska känna sig trygga. 2019 startade hon föreningen Hand till Hand för kvinnor och barn som vill skapa trygghet i samhället. Hon hjälper bland annat kvinnor vid kontakt med myndigheter då hon ser vikten av att kvinnor integreras och blir förebilder för sina barn i Sverige. Hennes engagemang, stöttning och peppande ger kraft, glädje och framtidstro till alla i hennes bostadsområde. 

 

Mikael Petersson

Med sin outtröttliga energi och positiva engagemang sprider Mikael Petersson glädje både på och utanför isen. 2013 drog han igång rullstolscurling och har sedan dess satt klubben på kartan. Med en unik förmåga att utveckla och driva satsningen framåt är han en bidragande faktor till att Jönköpings Curling Club är den ledande klubben inom rullstolscurling med flera mästerskapstitlar.