Årets goda kraft delas ut av

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! 

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Kriterier som nomineringen ska bygga på:
– En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang
– En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle
– Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer
– Konkreta resultat som insatserna lett till

De nominerade är:

Michaela Andersson

Engagerad lärare och kontaktfamilj

Michaela är en engagerad lärare som brinner för att alla barn ska inkluderas i samhället och utvecklas som människor. Med hängivenhet för barn och unga i Jönköping, främst på Råslätt, gör hon stor skillnad då hennes handlingar sträcker sig långt utanför vad som förväntas som lärare. Michaela bidrar till att kommande generationer får sin röst hörd, mår bra och växer som personer.

Birger Lundell

Eldsjäl inom föreningslivet

Genom sitt engagemang bidrar Birger till föreningslivet i Ekhagens IF som både tränare och samordnare av volontärer till Huskvarna Folketspark. Han brinner för att skapa en föreningskänsla där både barn, ungdomar och vuxna ska trivas och där alla ska få möjlighet att utöva den idrott de vill, på sina villkor. Med fokus på glädje och inkludering är han en god kraft som lägger hundratals ideella timmar för föreningens bästa.

 

Petra Stenqvist , Lisa Liv och Charlotte Persson

Änglar mot cancer

Genom engagemang och ideella krafter har vännerna Petra, Lisa och Charlotte spridit energi till människor i kampen mot cancer. Änglar mot cancer är ett initiativ där grundarna tillverkar smycken som säljs i lokala butiker och marknader.” Försäljningen av smyckena går oavkortat till olika cancerfonder. Med mottot – Ingen kan göra allt, men alla kan göra något – bidrar de till att sprida kunskap, erfarenhet och kämparanda mot sjukdomen.