Årets Event & Mötespris

Utdelare:

Årets Event & Mötespris logotyp

Jönköping är en internationell event- och mötesstad dit människor från hela världen reser för att mötas inom olika event. Här finns en stark nyfikenhet och vilja att skapa kontakter – såväl inom Sverige som med andra delar av världen. Årets event- och mötespris delas ut av Destination Jönköping, till en person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Dessa insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer.

De nominerade är

EM MOUNTAINBIKE – Erik Abrahamsson

”Världsklass. Precis så är det. Ett Europamästerskap i världsklass!” Orden kommer ifrån Svenska Cykelförbundets tackbrev till arrangörerna av 2016-års EM i mountainbike i Huskvarna. Fyra klubbar med olika specialkompetens och ett par hundra funktionärer låg bakom succén. Tillsammans med projektledare Erik Abrahamsson har de genom hårt och passionerat arbete bidragit till att utveckla Jönköping till en cykeleventstad.

IRONMAN 70.3 JÖNKÖPING – Christian Kirchberger 

Att genomföra ett Ironman kräver kondition, styrka, uthållighet och en hel del envishet. Egenskaper som är lika viktiga för en arrangör. Efter att i nästan 10 år kämpat för att få ett Ironman till sin hemstad kunde tävlingsledaren Christian Kirchberger sommaren 2016 äntligen ta emot 1800 tappert kämpande deltagare vid målgången i Rådhusparken. Ironman 70.3 har fått mycket fina omdömen från tävlande världen över och satt Jönköping på Ironmankartan.

SWEDISH WORKSHOP – Lena Larsson 

Lysande världskap! När Smålands Turism stod som lokal värd för ett av svensk besöksnärings viktigaste affärsforum – Swedish workshop – öppnade de dörrarna till den utländska marknaden för de småländska företagen. Reseföretag och destinationer fick se, smaka och uppleva Småland och Jönköping under två dagar där Lena Larsson (VD) och Smålands Turism kunde stoltsera med ett mycket välplanerat och väl genomfört arrangemang, som lovordats av både dess deltagare och arrangerande Visit Sweden.