Årets Innovation i Jönköpings län

Utdelare:

Årets Innovation i Jönköpings län logotyp Årets Innovation i Jönköpings län logotyp

Almi, Science Park och Region Jönköpings län har instiftat ett pris för att stärka regionens innovationskraft och tillväxt i näringslivet. Priset skall belöna kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken.

Vem kan få priset?
Kriterier ett företag eller person bör uppfylla för att bli nominerad är:

Företaget har 0-250 anställda.
Tagit fram en kreativ och nyskapande tjänst eller produkt.
Innovationen skall vara kommersiellt gångbar eller skapa en stor samhällsnytta.

De nominerade är

Cind AB

Genom att ta avancerad militär bildbehandlingsteknologi för att identifiera missiler och gjort en civil tillämpning av den har Cind AB lyckats förändra en hel bransch. Traditionellt har virkesmätare manuellt mätt stockar och timmerlaster. Nu kan de med hjälp av stereokameror mäta volymen på en hel timmerbil på nolltid. Innovationen kan användas på många fler områden i framtiden vilket kommer optimera logistikflöden m.m. 

Innovative Health Sweden AB

Kosttillskott som tas upp genom magen har låg upptagningsförmåga i kroppen. Genom att ändra molekylsammansättningen i traditionella järntabletter så har företaget ökat upptagningen markant via munnens slemhinna istället. Det gör att doserna blir mer effektiva, den aktiva substansen kan minskas m.m. Idag är det järntabletterna som är i produktion, men företaget håller på att ta fram flera nya tabletter med andra aktiva ämnen. 

Inventech AB

Att färga en vit tråd kan verka lätt, men att göra det i en brodyrmaskin flera hundra gånger i minuten är en revolution för textilindustrin i klass med ”Spinning Jenny”. Innovationen möjliggör frihet att skapa avancerade brodyrer med en 3D effekt samtidigt som det minimerar lagerhållningen av färgad tråd och snabbar på processen att byta tråd. Detta skapar ett mer hållbart samhälle genom att resurser sparas och arbetsmoment minskas i textilfabriker runt om i världen.