Årets Idrottsprestation

Utdelare:

Årets Idrottsprestation logotyp

Sedan 2006 delar Jnytt ut utmärkelsen Årets Idrottsprestation. En rad både nationella och internationella stjärnor har fått priset genom åren.

Lag som HV71, J-Södra och Husqvarna FF har prisats, världsmästare som Alexandra Engen i mountainbike och dubbla världsmästare i jujutsu, Janni Larsson, har också fått gå upp på scenen och ta emot priset.

Jnytt har som målsättning att göra priset så folkligt som möjligt. Allt inleds med ett nomineringsförfarande där läsarna själva kan nominera vem eller vilka de anser har gjort något alldeles extra.

Nominera

Nu är det dags igen, det är ni läsare som nu får nominera vem ni tycker står för 2017 års bästa idrottsprestation. Och det är kanske inte helt lätt att välja, för det gjordes många fina prestationer förra året. Man kan naturligtvis nominera så många man vill. det kan vara lag, föreningar eller enskilda prestationer.

Nomineringsprosessen kommer att pågå några veckor innan det sedan är dags för omröstning och på Jönköpingsgalan den 21 april koras vinnaren.

Skicka in din nominering här.

Vinnare 2017

Diana Halldén, ju-jutsu

Målsättningen den här säsongen var tuff. Jönköpingstjejen siktade på VM-guld och det klarade hon också av. Trots problem med en förslitningsskada inför VM visade Diana att hon är bäst när det gäller. Det blev VM-guld sedan hon i finalen utklassade polskan Irena Preiss med 10-0.

idrottsprestation