Årets Idrottsprestation

Utdelare:

Årets Idrottsprestation logotyp

Sedan 2006 delar Jnytt ut utmärkelsen Årets Idrottsprestation. En rad både nationella och internationella stjärnor har fått priset genom åren.

Lag som HV71, J-Södra och Husqvarna FF har prisats, världsmästare som Alexandra Engen i mountainbike och förra årets dubbla världsmästare i jujutsu, Janni Larsson, har också fått gå upp på scenen och ta emot priset.

Jnytt har som målsättning att göra priset så folkligt som möjligt. Allt inleds med ett nomineringsförfarande där läsarna själva kan nominera vem eller vilka de anser har gjort något alldeles extra.

De nominerade är

Victor Johansson, simning

Jättetalangen från Jönköpings SS slaktade under säsongen Anders Holmertz 29 år gamla svenska rekord på 1500 meter. Han satte även nytt rekord på 800 meter. Representerade Sverige på långbane-EM och kortbane-VM och tog även guld på junior-EM. Rankas som en av de största talangerna i världen på längre distanser.

Diana Halldén, ju-jutsu

Målsättningen den här säsongen var tuff. Jönköpingstjejen siktade på VM-guld och det klarade hon också av. Trots problem med en förslitningsskada inför VM visade Diana att hon är bäst när det gäller. Det blev VM-guld sedan hon i finalen utklassade polskan Irena Preiss med 10-0.

Martin Setterberg, mountainbike

Att få lyckas på hemmaplan är alla idrottares dröm. För Martin Setterberg blev drömmen sann när han tog EM-brons i Huskvarna när herrarnas sprint avgjordes. Hallbycyklistens framfart fullbordade den svenska succén eftersom det även blev blågult guld.