Arrangörerna av Jönköpingsgalan, som var planerad att genomföras nu på lördag, väljer att flytta fram galan med anledning av rådande situationen kring det smittsamma viruset Corona.

Närmare 400 gäster har biljett till lördagens Jönköpingsgala då 27 nominerade skulle resultera i nio vinnare som varvades med middag och underhållning från lokala förmågor. Idag togs ett enigt beslut om att flytta fram galan.

Vi har följt Folkhälsomyndighetens uppdateringar kontinuerligt och jobbat in i det sista med siktet inställt på att genomföra galan men efter gårdagens uppdateringar om ökad smittorisk tog vi beslutet att agera. Det vilar ett samhällsansvar på oss som arrangör och det här beslutet tar vi med omtanke för alla gäster och partners, säger Evelina Hjalmarsson, projektledare för Jönköpingsgalan. Vi ställer inte in Jönköpingsgalan utan flyttar fram den. Nytt preliminärt datum för galan är lördag den 16 maj, fortsätter hon.

Prisutdelare står bakom beslutet

Att genomföra galan nu på lördag skulle medföra en potentiell risk men framför allt väldigt mycket oro, många tomma stolar och helt fel fokus. Det hade inte varit värdigt ett 20-årsjubileum och allt jobb som vi och våra prisutdelare och partners har lagt ner. Jag har varit i kontakt med galans prisutdelare under förmiddagen och de står bakom oss i det här beslutet.

Dela detta

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Missa inte vem som vinner!