Årets hållbarhetspartner är JU Solar Team!
Deras vision är att vara en del i utvecklingen av framtidens drivmedel med hjälp av den största förnybara naturkällan, solen!

JU Solar Team är ett projekt som drivs av studenter från Jönköping University. Målet med projektet är att bygga en soldriven bil med ambitionen att tävla med den tvärs över Australien under World Solar Challenge 2023. 
Hur coolt är inte det?

Projektgruppen består av 25 studenter med en stor bredd av bakgrund och kompetens, med stöd av erfarna mentorer och lärare.
Kärnan bakom projektet och tävlingen är temat hållbarhet. Tillsammans med de övriga deltagarna i tävlingen utmanar de sig själva och pressar gränserna inom teknologin.

”Vi är glada och tacksamma över att vara en del av Jönköpingsgalan 2023, det är en stor möjlighet för JU Solar Team att ta del av ett evenemang tillsammans med de största aktörerna inom Jönköpings näringsliv. Vi ser fram emot att presentera vårt unika innovationsprojekt på galan och möta de företag som kommer att närvara. Efter Jönköpingsgalan hoppas vi att JU Solar Team höjt medvetenheten hos gästerna kring framtidens innovation inom hållbarhet.” säger Josefine Johansson från JU Solar Team. 

 

Dela detta

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Missa inte vem som vinner!