Årets internationella utmanare delas ut av

Årets internationella utmanare 2021 riktar sig till de företag som har ökat närvaron internationellt genom att utmana sig själva, eller andra.

De kriterier som företaget bör uppfylla för att bli årets internationella utmanare är:

Företaget har en strategi för ett långsiktigt internationellt arbete.
Företaget har mellan 1-250 anställda.
Ökat sin närvaro internationellt genom att utmana sig själv, eller andra.
Företaget är registrerat i region Jönköpings län

De nominerade är:

Niklas Sahlqvist & Matilda Svensson

Röshult

Bolaget har som affärsidé att erbjuda en komplett utemiljö för den kräsne och designmedvetna individen genom att leverera högkvalitativa produkter med fokus på design. Under 2020-2021 har Röshult lanserat en digital konfigurator och byggt upp en professionell live-tv studio dit man bjuder in arkitetkter, återförsäljare, befintliga och potentiella kunder runt om i världen. Ett gränslöst arbetssätt som gett fantastiskt genomslag och starkt bidragit till ökad försäljning internationellt.  

Emil Lindén & Ulf Hellmuth

Bergo Flooring AB

Bergo Flooring utvecklar, tillverkar och marknadsför sedan 50 år tillbaka multifunktionella golvplattor av miljövänlig plast. Med sitt nya konceptet WISH går man från att leverera golv till att sälja en kompett hållbar lösning: WISH bidrar till både bättre hälsa och integration samt uppmuntrar till fysisk aktivitet bland barn och unga. Konceptet har under 2021 rullats ut till distributörer i hela världen och pandemin till trots växer de och tar nya marknadsandelar i en väldigt konkurrensutsatt bransch. 

Bengt Rimark, Simone Lorenz & Benedikt Wiesmann

Work System AB

Med 100% fokusering på bilinredningar och bilutrustning skapar Work System ordning och reda bland utrustning och material i servicefordon. Under 2021 har man inte låtit yttre faktorer stoppa deras framfart. Företaget har i tuff konkurrens sett nya affärsmöjligheter och försäljningskanaler vilket lett till kraftig expansion på nya marknader. ”Det orangea” är nu även etablerat i Danmark, Finland, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Frankrike, Schweiz, Belgien, Spanien, UK, och Island. Expansionen fortsätter i snabb takt och ambitionen är att dubbla omsättningen på 4-5 år