Årets goda kraft delas ut av

Jönköping Energi vill vara en god kraft i samhället. Vi strävar efter att bidra till hållbarhet och innovation idag och i framtiden. För att skapa ett hållbart samhälle behövs de goda individuella och ideella krafterna, och de förtjänar att uppmärksammas. Det gör vi med vårt pris – Årets goda kraft! 

Priset Årets Goda kraft går till den eller de personer som visat ett brinnande engagemang och tydligt är en god kraft för ett gott samhälle.

Kriterier som nomineringen ska bygga på:
– En person eller flera personer som har ett starkt lokalt engagemang
– En person eller flera personer som inspirerar till ett hållbart samhälle
– Ett initiativ som gjort skillnad för en eller flera personer
– Konkreta resultat som insatserna lett till

De nominerade är:

Amir Faqiri

Amir Faqiri kämpar för att göra Jönköping helt fritt från skräp. Genom sitt initiativ Keep-jkpg- clean bidrar Amir till ett renare och finare Jönköping. Han arbetar aktivt med att sprida kunskap om hur vi kan utveckla en hållbar stad och är en inspirerande och god förebild, nu och för kommande generationer.

Lovisa Lidåker

I ett tidigt stadie under pandemin uppmanade Lovisa Lidåker Jönköpingsborna att bidra till den lokala restaurangnäringen som drabbats hårt, samtidigt som vårdhjältarna kunde uppskattas för sitt hårda arbete. Initiativet ”bjud vårdhjälte på lunch” skapade engagemang och fick stort genomslag, både lokalt och nationellt. Lovisas insats visar på styrkan som ligger i att med gemensamma krafter kan vi tillsammans verka för ett gott samhälle.

Eskil Laago

Eskil Laago är en eldsjäl inom cykel. Med ett genuint intresse sprider han glädje och engagemang för att barn, unga och aktiva ska känna gemenskap och välmående inom föreningen. Eskil är en inspirerande ledare, som stöttar i med och motgång, och brinner för att cykelsporten även ska lyckas nationellt.