Årets event- och mötespris delas ut av 

Jönköping är en internationell event- och mötesstad dit människor från hela världen reser för att mötas inom olika event. Här finns en stark nyfikenhet och vilja att skapa kontakter – såväl inom Sverige som med andra delar av världen. Årets event- och mötespris delas ut av Destination Jönköping, till en person eller organisation som under det gångna året gjort betydande insatser för att driva på utvecklingen av Jönköping som event- och mötesplats. Dessa insatser stärker besöksnäringen roll som tillväxtmotor i regionen och skapar ett mervärde för kommunens företag, föreningar och organisationer.

De nominerade är:

CURLING WORLD CUP, JÖNKÖPINGS CURLINGKLUBB

Malene Loewe och Leif Öhman

”Jag skulle tveklöst vilja komma tillbaka till Jönköping. Arenan i Jönköping tar priset som den bästa curlingarena jag någonsin har besökt. Den har verkligen allt man kan önska sig och mer därutöver. Jag skulle gladeligen arrangera ytterligare ett curlingevent här, förhoppningsvis i en nära framtid.”
– Kate Caithness, President of the World Curling Federation
.

I januari 2019 stod Jönköping curlingklubb med stort engagemang värd för World Cup Curling, ett curlingevent som sträckte sig långt utanför Sveriges gränser. Tack vare eldsjälarna i klubben som bl a lade ner över 1000 timmar på att skapa den perfekta isen, gled Jönköping in som en självklar spelare på curlingvärldskartan.

Infektionsveckan och Mikrobiologiskt Vårmöte 2019, Infektionskliniken & Laboratoriemedicin

Maria Palmerus och Sara Mernelius

Under våren arrangerades Infektionsveckan och Mikrobiologiskt Vårmöte, den största nationella mötesplatsen för infektion och mikrobiologi då omkring 600 läkare, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker träffades för kunskapsspäckade dagar i Jönköping.

Med glädje och stolthet över sitt värdskap tog arrangörerna tillfället i akt att visa upp hela Jönköping som en optimal mötesstad med många olika typer av mötesplatser, allt från Munksjömagasinen och Spira till Elmia och Stadsbiblioteket.
Genom öppna föreläsningar gav man även alla invånare möjlighet att ta del av senaste forskningen inom området.

Riksidrottsmötet 2019, RF-SISU Småland

Roger ödebrink, karin karlsson och rickard Strandberg

Jönköping har senaste åren blivit en självklar eventstad, framförallt inom idrott, med tävlingar som Ironman 70.3, Jönköping Marathon, landskamper, SM, EM och VM inom allt från curling, rodd och simhopp till montainbike, segling och handboll.
Under det prestigefyllda riksidrottsmötet 2019 möttes hela idrottsrörelsen i Jönköping när representanter från organisationernas 71 medlemsförbund och SISU Idrottsutbildarnas tre medlemsorganisationer samlades för att diskutera och fatta beslut om en rad viktiga frågor. RF-SISU Småland visade ett fantastiskt värdskap och genom stort engagemang kunde man genom mötet befästa vår position som en ledande mötes- och eventstad.