Årets digitala ledare delas ut av

Förändringsprocesser innebär alltid både utmaningar och möjligheter för en verksamhet. Men i dessa processer utmärker sig också gott ledarskap särskilt tydligt. Digitaliseringen är ett faktum och något som påverkar alla branscher. Vi på Poolia vill därför lyfta och hylla de chefer som lyckats med sin digitala förändringsresa och också stötta de som står inför det.

Priset kommer att gå till en chef och ledare, verksam i Jönköpings Län, som under 2022 har lanserat och förverkligat en digital förändringsresa inom sin verksamhet. En modig chef som har vågat utmana sig själv, sin chef och sina medarbetare genom att digitalisera och utveckla arbetssätt, processer eller tankesätt.

De nominerade är:

Carl Andersson

Atea

Carl har lång erfarenhet inom IT-branschen och är drivande i många viktiga frågor. Det han brinner extra mycket för är hur IT-branschen kan bli mer hållbar och hur digitaliseringen kan öka tillgänglighet och effektivitet internt och för kunderna. Med kloka insikter om offentlig sektors behov av att säkerställa korrekt information till medborgarna dygnet runt och de privata företagens resa mot tjänstefiering har Carl och hans team tagit sig an uppgiften att vara deras möjliggörare. Resultaten visar sig i en tillväxt på 30% under 2022, ett högre NKI och hela 1100 konsulter i Jönköping. Med ett varmt och modernt ledarskap omger han sig med experter och har som yttersta mål: Att göra Jönköping till ett digitalt nav i Sverige.

Sigfrid Antonsson

Ludvig & Co

En genuin ledare som arbetar med medarbetarnas styrkor för att nå bolagets långsiktiga mål. Han utmanar sig själv och andra för att ständigt förbättras och skapa ett större värde såväl för kunder, bolaget men också i de mänskliga relationerna han dagligen omger sig med. I en traditionell bransch har Ludvig & Co tillsammans med sina medarbetare gjort en digital förflyttning där Sigfrid har lyckats få sina medarbetare och kunder att känna sig trygga med digitala verktyg och processer. Att nå resultat, anställa fler och effektivisera arbetssätt är något Sigfrid lyckats med samtidigt som han med hög energi skapat en bra sammanhållning i gruppen och ständigt sätter kunden i fokus. 

Alexander Morad

Bright Mind Agency

Alexander har blivit nominerad av flera olika personer och alla beskriver honom som en innovativ ledare med ett stort hjärta. Han sätter alltid andra före sig själv och vågar lita på sin omgivning för att utveckla företaget framåt. Han skapar stora framgångar med många kunder och har alltid nya idéer och en förmåga att förverkliga dem. Alexander identifierade tidigt den sociala mediekartans snabba förändring. Han gjorde så att Bright Mind Agency justerade sitt fokus och utvecklade sitt team från att aldrig ha jobbat med Tik Tok till att bli prisade som bäst i Norden 2022. Resultatet av det är rekordhöga besökare till hemsidan, gästande i stora poddar, intervju i Nyhetsmorgon och nu en uppsjö köande kunder som vill starta samarbete med denna relativt lilla Jönköpingsbyrå.