Årets digitala ledare delas ut av

Förändringsprocesser innebär alltid både utmaningar och möjligheter för en verksamhet. Men i dessa processer utmärker sig också gott ledarskap särskilt tydligt. Digitaliseringen är ett faktum och något som påverkar alla branscher. Vi på Poolia vill därför lyfta och hylla de chefer som lyckats med sin digitala förändringsresa och också stötta de som står inför det.

Priset kommer att gå till en chef och ledare, verksam i Jönköpings Län, som under 2019 har lanserat och förverkligat en digital förändringsresa inom sin verksamhet. En modig chef som har vågat utmana sig själv, sin chef och sina medarbetare genom att digitalisera och utveckla arbetssätt, processer eller tankesätt.

De nominerade är:

Morgan Holm, Software Maintenance Manager

Digital examn, Jönköping university

”Med ett fokus på kvalitet, rättssäkerhet och kundnöjdhet har Morgan varit drivande i att förändra Jönköping Universitys analoga, pappersbaserade tentamensförfarande till en digital tentamensprocess. Genom att ihärdigt och tålmodigt ha förklarat nödvändigheten av investeringar i dedicerade digitala tentamenssalar med sammanlagt 438 stationära All-in-one-datorer med sekretessfilter kan JU nu erbjuda högsta rättssäkerhet och minimalt med krångel runt tentamensuppstarterna.”

Jessica Alaniesse Karlsson, Marknads- och kommunikationschef

Jönköping Energi

”Med en övertygelse att förenkla och förbättra för både kund och medarbetare har Jessica under året sjösatt den största digitala satsningen inom Jönköping Energi på flera år. Med ett systematiskt och nyfiket förhållningssätt har hon tagit Jönköping Energis digitala kundresa till helt nya nivåer. Inom ramen för projektet pågår flera initiativ, där ett helt nytt CRM-system har tagits i bruk under året som det första steget mot en effektivare arbetsmiljö och en bättre digital kundupplevelse.”

Peter Hellgren, VD

Consid

”Med visionen ”att våra kunder skall bli bäst i sin bransch genom att ta vara på den digitala världens möjligheter” har Consid under Peters ledning gått från ett bolag som startade i en tvåa i Vetlanda till ett av landets snabbast växande konsultbolag med 20 kontor och närmare 1000 anställda med en stark digital nyfikenhet. Genom att själv leva som man lär och med en mängd olika initiativ för en mer jämställd IT-bransch, Digital Influencer-Podden, utbildningsdebatter i Sveriges Riksdag samt boken Perspektiv på Digitalisering har Peter bidragit, inte bara till ett mer digitaliserat Jönköping, utan även steget mot ett digitaliserat Sverige.”